reklama

Všeobecné podmínky užívání služby Youradio News

Zásady ochrany osobních údajů

Podmínky použití webu a komentování

Všeobecné podmínky užívání služby Youradio News

I. Úvodní ustanovení

Provozovatelem webové stránky news.youradio.cz a na ní dostupných služeb a aplikací je obchodní společnost Active Radio, a.s., se sídlem Praha 2, Wenzigova 4/1872, PSČ 120 00, IČ: 610 58 297, B 3912 vedená u Městského soudu v Praze (dále též jen jako „Active“).

Prostřednictvím webových stránek news.youradio.cz (dále též jen jako „Web“) a/nebo mobilních aplikací Youradio News (dále též jen jako „Aplikace“) poskytuje Lagardere uživatelům audio služby spočívající v umožnění přístupu k audio souborům s několika různými úrovněmi možného užití (dále též jen „Služba Youradio News“).

Účelem těchto všeobecných podmínek je upravit smluvní vztah mezi Lagardere na straně jedné a uživatelem Služby Youradio News na straně druhé.

II. Rozsah Služby Youradio News

Lagardere v rámci Služby Youradio News nabízí následující úrovně užití:

  • Youradio News Free

Youradio News Free

Tato úroveň umožňuje každému přistupujícímu uživateli poslech zpravodajství, publicistiky a podcastů zdarma. Poslech je přerušován obchodními sděleními - reklamními audio/video spoty.

IV. Registrace

Registraci k užívání Služby Youradio může uživatel provést buď na Webu, nebo na sociálních sítích Facebook, Twitter nebo Google a nebo prostřednictvím emailu.

Registrovaným uživatelům je umožněno též:

  • odesílat, nahrávat a ukládat do svého osobního účtu v rámci Webu osobně zvolený obsah, např. vlastní pořad,
  • přehrávat vlastní pořad na jiných zařízeních,
  • sdílet osobně zvolený obsah či náladu na sociálních sítích.

V. Uživatelský obsah

Uživatel je plně odpovědný za obsah, který v rámci Webu odesílá, nahrává nebo ukládá (dále též jen jako „Obsah“).

Uživatel bere na vědomí, že Obsah nevyjadřuje názory Lagardere, nepodléhá při jeho odeslání, nahrávání či uložení předchozímu schválení, dohledu či kontrole ze strany Active.

Lagardere si vyhrazuje právo Obsah, nebo jeho libovolnou část kdykoliv, bez předchozího upozornění a bez náhrady, odstranit.

Uživatel se zavazuje zdržet se odesílání, nahrávání nebo ukládání Obsahu, který je v rozporu s platnou právní úpravou a/nebo, který v rozporu s platnou právní úpravou zasahuje do práv třetích osob. Uživatel se tak zavazuje zdržet se zejména odesílání, nahrávání nebo ukládání hudebních (audio) souborů ve formátu .mp3.

Uživatel okamžikem odeslání, nahrání nebo uložení Obsahu v rámci Webu poskytuje Active bezúplatně nevýhradní oprávnění a uděluje nevýhradní svolení k užití a šíření Obsahu, a to jak vcelku, tak libovolných jeho částí (avšak bez oprávnění k provedení jeho změn a úprav), a to vše v časově a územně neomezeném rozsahu, bez omezení množství užití, a to všemi způsoby užití. Oprávnění nabytá dle předchozí věty je Active oprávněna poskytnout, a to jak za úplatu tak bezúplatně, v celém či částečném rozsahu, třetí osobě (podlicence).

VI.

Užitím Služby Youradio News uživatel vyjadřuje souhlas s těmito Všeobecnými podmínkami a zavazuje se je respektovat.

Užitím Služby Youradio News uživatel dále uděluje Lagardere souhlas:

  • s využíváním procesoru, internetového připojení a úložiště na zařízení uživatele pro usnadnění fungování Služby Youradio News a
  • s užitím podrobností elektronického kontaktu poskytnutého uživatelem s jeho využitím za účelem šíření obchodních sdělení elektronickými prostředky pouze ve vztahu k uživateli.

Uživatel se zavazuje zdržet se:

  • užívání Služby Youradio News v rozporu s právním řádem, nebo těmito Všeobecnými podmínkami,
  • při užívání Služby Youradio News neoprávněných zásahů do práv třetích osob,
  • při užívání Služby Youradio News obcházení či narušování technických opatření či nastavení používaných Lagardere pro ochranu Služby Youradio News,
  • pomocí Služby Youradio News neoprávněného nahrávání nebo kopírování lokálních souborů,
  • provádění dekompilací, úprav hudebních děl nebo vytváření odvozených hudebních děl založených na Službě Youradio News,
  • užívání Služby Youradio News pro komerční účely.

VII. Výluky

Lagardere je oprávněna kdykoliv změnit, omezit nebo bez náhrady ukončit, dočasně nebo trvale, funkce Služby Youradio News, a to bez předchozího oznámení uživatelům.

Uživatel bere na vědomí a souhlasí s tím, že Active není povinna udržovat, podporovat nebo aktualizovat Službu Youradio News a že neposkytuje na funkce Služby Youradio News žádnou záruku.

Stejně tak Lagardere neodpovídá a nezaručuje funkčnost aplikací třetích stran využívajících některé funkce nebo obsah Služby Youradio News, ani na produkty nebo služby propagované prostřednictvím Služby Youradio News (tj. audio, video, banner, hyperlink).

Lagardere dále neodpovídá za nezávislé či nepředvídatelné technické obtíže nebo nedostupnost Služby Youradio News, způsobenou např. údržbou nebo problémy se sítí z důvodů na straně poskytovatele internetové služby, které by mohly vést k dočasnému přerušení funkčnosti Služby Youradio News.

VIII.

. Úvodní ustanovení

Provozovatelem webové stránky news.youradio.cz a na ní dostupných služeb a aplikací je obchodní společnost Active RAdio, a.s., se sídlem Praha 2, Wenzigova 4/1872, PSČ 120 00, IČ: 610 58 297, B 3912 vedená u Městského soudu v Praze (dále též jen jako „Active“).

Prostřednictvím webových stránek news.youradio.cz (dále též jen jako „Web“) a/nebo mobilních aplikací Youradio News (dále též jen jako „Aplikace“) poskytuje Lagardere uživatelům audio služby spočívající v umožnění přístupu k audio souborům s několika různými úrovněmi možného užití (dále též jen „Služba Youradio News“).

Účelem těchto všeobecných podmínek je upravit smluvní vztah mezi Lagardere na straně jedné a uživatelem Služby Youradio News na straně druhé.

II. Rozsah Služby Youradio News

Lagardere v rámci Služby Youradio News nabízí následující úrovně užití:

  • Youradio News Free

Youradio News Free

Tato úroveň umožňuje každému přistupujícímu uživateli poslech zpravodajství, publicistiky a podcastů zdarma. Poslech je přerušován obchodními sděleními - reklamními audio/video spoty.

IV. Registrace

Registraci k užívání Služby Youradio může uživatel provést buď na Webu, nebo na sociálních sítích Facebook, Twitter nebo Google a nebo prostřednictvím emailu.

Registrovaným uživatelům je umožněno též:

  • odesílat, nahrávat a ukládat do svého osobního účtu v rámci Webu osobně zvolený obsah, např. vlastní pořad,
  • přehrávat vlastní pořad na jiných zařízeních,
  • sdílet osobně zvolený obsah či náladu na sociálních sítích.

V. Uživatelský obsah

Uživatel je plně odpovědný za obsah, který v rámci Webu odesílá, nahrává nebo ukládá (dále též jen jako „Obsah“).

Uživatel bere na vědomí, že Obsah nevyjadřuje názory Lagardere, nepodléhá při jeho odeslání, nahrávání či uložení předchozímu schválení, dohledu či kontrole ze strany Active.

Lagardere si vyhrazuje právo Obsah, nebo jeho libovolnou část kdykoliv, bez předchozího upozornění a bez náhrady, odstranit.

Uživatel se zavazuje zdržet se odesílání, nahrávání nebo ukládání Obsahu, který je v rozporu s platnou právní úpravou a/nebo, který v rozporu s platnou právní úpravou zasahuje do práv třetích osob. Uživatel se tak zavazuje zdržet se zejména odesílání, nahrávání nebo ukládání hudebních (audio) souborů ve formátu .mp3.

Uživatel okamžikem odeslání, nahrání nebo uložení Obsahu v rámci Webu poskytuje Active bezúplatně nevýhradní oprávnění a uděluje nevýhradní svolení k užití a šíření Obsahu, a to jak vcelku, tak libovolných jeho částí (avšak bez oprávnění k provedení jeho změn a úprav), a to vše v časově a územně neomezeném rozsahu, bez omezení množství užití, a to všemi způsoby užití. Oprávnění nabytá dle předchozí věty je Active oprávněna poskytnout, a to jak za úplatu tak bezúplatně, v celém či částečném rozsahu, třetí osobě (podlicence).

VI.

Užitím Služby Youradio News uživatel vyjadřuje souhlas s těmito Všeobecnými podmínkami a zavazuje se je respektovat.

Užitím Služby Youradio News uživatel dále uděluje Lagardere souhlas:

  • s využíváním procesoru, internetového připojení a úložiště na zařízení uživatele pro usnadnění fungování Služby Youradio News a
  • s užitím podrobností elektronického kontaktu poskytnutého uživatelem s jeho využitím za účelem šíření obchodních sdělení elektronickými prostředky pouze ve vztahu k uživateli.

Uživatel se zavazuje zdržet se:

  • užívání Služby Youradio News v rozporu s právním řádem, nebo těmito Všeobecnými podmínkami,
  • při užívání Služby Youradio News neoprávněných zásahů do práv třetích osob,
  • při užívání Služby Youradio News obcházení či narušování technických opatření či nastavení používaných Active pro ochranu Služby Youradio News,
  • pomocí Služby Youradio News neoprávněného nahrávání nebo kopírování lokálních souborů,
  • provádění dekompilací, úprav hudebních děl nebo vytváření odvozených hudebních děl založených na Službě Youradio News,
  • užívání Služby Youradio News pro komerční účely.

VII. Výluky

Active je oprávněna kdykoliv změnit, omezit nebo bez náhrady ukončit, dočasně nebo trvale, funkce Služby Youradio News, a to bez předchozího oznámení uživatelům.

Uživatel bere na vědomí a souhlasí s tím, že Active není povinna udržovat, podporovat nebo aktualizovat Službu Youradio News a že neposkytuje na funkce Služby Youradio News žádnou záruku.

Stejně tak Active neodpovídá a nezaručuje funkčnost aplikací třetích stran využívajících některé funkce nebo obsah Služby Youradio News, ani na produkty nebo služby propagované prostřednictvím Služby Youradio News (tj. audio, video, banner, hyperlink).

Active dále neodpovídá za nezávislé či nepředvídatelné technické obtíže nebo nedostupnost Služby Youradio News, způsobenou např. údržbou nebo problémy se sítí z důvodů na straně poskytovatele internetové služby, které by mohly vést k dočasnému přerušení funkčnosti Služby Youradio News.

VIII.

Uživatel bere na vědomí, že Active má právo dle vlastního uvážení tyto všeobecné podmínky kdykoliv měnit, a to bez předchozího upozornění. Změna je v takovém případě účinná vůči uživatelům ode dne jejího oznámení na Webu.

Zásady ochrany osobních údajů

Společnost Active Radio se sídlem Wenzigova 1872/4, Nové Město, 120 00 Praha 2, IČ: 61058297, zapsaná v obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze pod sp. zn. B 3912, (dále také „My“), jako správce osobních údajů, Vás jako uživatele webových stránek news.youradio.cz a uživatele mobilní aplikace Youradio News informuje o níže popsaném zpracování osobních údajů a zásadách ochrany soukromí.

Dále v textu se dozvíte zejména:

  1. jaké Vaše osobní údaje budeme zpracovávat;
  2. za jakými účely a jakým způsobem budeme Vaše osobní údaje zpracovávat;
  3. komu mohou být Vaše osobní údaje předány;
  4. po jakou dobu budeme Vaše osobní údaje zpracovávat a
  5. jaká máte ve vztahu k ochraně Vašich osobních údajů práva.

V případě, že budete potřebovat kteroukoliv část textu vysvětlit, poradit anebo projednat další zpracování Vašich osobních údajů, můžete se na nás kdykoliv obrátit na e-mailové adrese gdpr@activegroup.cz.

Zpracování osobních údajů dětí

Naše webové stránky nejsou určeny pro osoby mladší 16 let. Osobní údaje osob mladších 16 let nezpracováváme.

Rozsah zpracování osobních údajů

Když nás kontaktujete prostřednictvím webových stránek, můžete být požádáni o vyplnění určitých údajů o sobě nebo Vaší společnosti. Těmito údaji mohou být zejména:

  1. Vaše jméno a příjmení,
  2. obchodní firma,
  3. adresa nebo sídlo společnosti,
  4. identifikační číslo a daňové identifikační číslo,
  5. telefonní číslo nebo
  6. e-mailová adresa

Na našich webových stránkách Vás nesledujeme, takže se k nám dostanou jenom ty Vaše osobní údaje, které nám výslovně sdělíte.

Na našich webových stránkách sledujeme aktivitu a chování jejích uživatelů, a to prostřednictvím souborů cookies, a to:

Označení/název cookie: funkčnost/činnost

Google Analytics: sledování návštěvnosti stránek

Uživatelská nastavení: konfigurace uživatelských preferencí

Účel zpracování

Údaje, které nám poskytujete, používáme k tomu, abychom Vás kontaktovali zpět a poskytli Vám informace, o které jste nás požádali, nebo pro účely plnění našich povinností, tj. zejména pro odbavené vaší objednávky, vyhodnocení soutěží jichž se účastníte a zasílání vámi vyžádaných informací dle požadovaných kritérií. Veškeré osobní údaje jsou zpracovány zákonným a transparentním způsobem a jsou vyžadovány pouze přiměřené, relevantní a nezbytné údaje ve vztahu k účelu zpracování.

Vaše jméno, příjmení a e-mailovou adresu můžeme vedle toho využít k tomu, abychom Vám zasílali obchodní sdělení, tj. abychom Vás informovali o událostech, publikacích, plněních nebo službách, které poskytujeme a které by Vás, podle našeho názoru, mohly zajímat. Poskytnutí osobních údajů pro účely plnění smlouvy a poskytnutí osobních údajů pro účely odpovědi na Vámi vznesené dotazy nebo Vámi požadované informace jsou naším smluvním požadavkem, a jejich neposkytnutí může být důsledkem neuzavření smlouvy nebo neposkytnutí odpovědi na Vámi vznesené dotazy.

Vedle toho zpracování Vašich osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení můžete kdykoliv odmítnout a nebude to mít vliv na naše jiné vzájemné vztahy. Stačí nám zaslat e-mail s příslušnou žádostí na gdpr@activegroup.cz.

Kdo má k Vašim osobním údajům přístup

Vaše osobní údaje budeme jako správce zpracovávat My. Vaše osobní údaje můžeme za výše uvedenými účely předat našim subdodavatelům, aby pro nás provedli jejich zpracování. Osobní údaje mohou být předány:

  1. externí účetní;
  2. externí advokátní kanceláři;
  3. zpracovatelům, kteří poskytují Zprostředkovateli serverové, webové, cloudové nebo IT služby, či kteří jsou jeho obchodními partnery;

Doba zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje budeme zpracovávat po dobu, po kterou Vám budeme poskytovat naše služby či plnit vzájemnou smlouvu, nebo po dobu nezbytnou k plnění archivačních povinností podle platných právních předpisů, jako jsou například zákon o účetnictví, zákon o archivnictví a evidenci nebo zákon o dani z přidané hodnoty.

Vaše práva plynoucí ze zpracování osobních údajů

Ve vztahu k námi prováděnému zpracování Vašich osobních údajů máte následující práva:

  1. právo na přístup k osobním údajům;
  2. právo na opravu;
  3. právo na výmaz („právo být zapomenut“);
  4. právo na omezení zpracování údajů;
  5. právo vznést námitku proti zpracování; a
  6. právo podat stížnost na zpracování osobních údajů.

Vaše práva jsou níže vysvětlena, abyste si dokázal/a udělat jasnější představu o jejich obsahu.

Všechna Vaše práva můžete uplatnit tak, že nás kontaktujete na e-mailové adrese gdpr@activegroup.cz nebo písemně na adresu sídla společnosti.

Stížnost můžete podat u dozorového úřadu, kterým je Úřad pro ochranu osobních údajů (www.uoou.cz).

Právo na přístup znamená, že si kdykoliv můžete požádat o naše potvrzení, zda osobní údaje, které se Vás týkají, jsou či nejsou zpracovávány, a pokud jsou, pak za jakými účely, v jakém rozsahu, komu jsou zpřístupněny, jak dlouho je budeme zpracovávat, zda máte právo na opravu, výmaz, omezení zpracování či vznést námitku, odkud jsme osobní údaje získali a zda dochází k na základě zpracování Vašich osobních údajů k automatickému rozhodování, včetně případného profilování. Také máte právo získat kopii Vašich osobních údajů, přičemž první poskytnutí je bezplatné, za další poskytnutí pak může Zprostředkovatel požadovat přiměřenou úhradu administrativních nákladů.

Právo na opravu znamená, že nás kdykoliv můžete požádat o opravu či doplnění Vašich osobních údajů, pokud by byly nepřesné či neúplné.

Právo na výmaz znamená, že musíme vymazat Vaše osobní údaje pokud (i) již nejsou potřebné pro účely, pro které byly shromážděny nebo jinak zpracovány, (ii) zpracování je protiprávní, (iii) vznesete námitky proti zpracování a neexistují žádné převažující oprávněné důvody pro zpracování, nebo (iv) nám to ukládá zákonná povinnost.

Právo na omezení zpracování znamená, že dokud nevyřešíme jakékoliv sporné otázky ohledně zpracování Vašich osobních údajů, musíme omezit zpracování Vašich osobních údajů tak, že tyto můžeme mít pouze uloženy a případně je můžeme použít z důvodu určení, výkonu nebo obhajoby právních nároků.

Právo vznést námitku znamená, že můžete vznést námitku proti zpracování Vašich osobních údajů, které zpracováváme pro účely přímého marketingu nebo z důvodu oprávněného zájmu. Pokud vznesete námitku proti zpracování pro účely přímého marketingu, nebudou již Vaše osobní údaje pro tyto účely zpracovávány.

Tyto Zásady ochrany osobních údajů jsou účinné od 25.5.2018.

Podmínky použití webu a komentování

Podmínky pro aplikace přehrávání rádia

Active Radio, a.s., se sídlem Praha 2, Wenzigova 4/1872, PSČ 12000, IČ: 61058297, vedenou u rejstříkového soudu v Praze, oddíl B, vložka 3912 neukládá žádné informace, které v době běhu stahuje z internetu z adres www.youradionews.cz a lagardere.cz v aplikacích pro přehrávání rádia.

Přehrávače nevyžadují žádnou registraci a schraňování osobních údajů. Při použití aplikace přehrávání rádia nejsou o uživateli ukládána ani jinak využívana osobní data (například IP adresa).

Podmínky webu

Registrace do tohoto webu je zdarma. Musíte však souhlasit s podmínkami uvedenými níže. Potvrzení souhlasu s podmínkami provádíte při registraci

Přestože administrátoři a moderátoři tohoto webu a provozovaných aplikací se v maximální možné míře snaží udržovat na webu pořádek, není možné, aby zvládali číst úplně všechny příspěvky. Všechny příspěvky vyjadřují názory autora, nikoliv webu www.youradionews.cz (provozovatel diskusí). Autoři nesou za své příspěvky plnou zodpovědnost.

Registrací do tohoto webu souhlasíte, že nebudete zveřejňovat příspěvky které jsou vulgární, násilné, nepravdivé, sexuálně zaměřené, pomlouvají jiné subjekty nebo nejsou jiným způsobem v souladu se zákony ČR.

Provozovatel tohoto webu a diskusního fóra webu www.youradionews.cz si vyhrazuje právo zrušit registraci uživatelům porušujícím výše uvedené podmínky, případně odstranit, upravit, přemístit jakékoliv příspěvky v diskusním fóru, a to i bez udání důvodu.

Active Radio, a.s. využívá zpravodajství a fotografie z databází ČTK a ShutterStock.com, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK  nebo ShutterStock.com výslovně zakázáno.  

Máte-li zájem o použití textů a fotografií z internetových stránek zet.cz, ať už pro komerční nebo osobní účely, kontaktujte prosím redakci Active Radio, a.s. (info@youradio.cz).

Závazná pravidla

  • Používejte jenom jedno jméno nebo přezdívku (pokud možno tu, kterou používáte i jinde na internetu).
  • Nepoužívejte ve svých přezdívkách vulgární výrazy nebo jména známých osobností.
  • Je zakázáno používat přezdívku Admin, Webmaster a podobné a neoprávněně se vydávat za administrátora, moderátora, či správce diskusního fóra. Taktéž je zakázáno úmyslně využívat nicků a jmen jiných členů diskusí.
  • Pište česky nebo slovensky. Nutné cizojazyčné citace pokud možno překládejte.
  • Pište s diakritikou (háčky, čárkami atd.). Delší text rozdělte pro větší přehlednost do odstavců. Používejte větnou interpunkci.
  • Text psaný velkými písmeny nebo nadměrně formátovaný text může být považován za výstřední a jako takový může být odstraněn nebo přeformátován.
  • Pište slušně. Nepatřičná vulgární slova budou odstraněna (výjimkou mohou být citace).
  • V této diskusi jsou zakázány jakékoliv projevy odporující platným zákonům České republiky. Rovněž je zakázáno šíření nelegálních materiálů nebo odkazování na ně a hanlivé, rasistické, zastrašující, nenávistné, urážející nebo sexuálně orientované příspěvky.
  • Příspěvky s komerčním podtextem budou odstraněny nebo redukovány.
  • Nezneužívejte toto fórum ke spamování, tapetování, ani k osobní komunikaci.
  • Nepište nesmyslné příspěvky, neužívejte zbytečně mnoho smajlíků a neodesílejte prázdné příspěvky.
  • Nevkládejte do svých textů podpisy (signatury). K tomuto účelu slouží položka "podpis" v nastavení.
  • Dlouhodobě neaktivní registrovaný uživatel může být odstraněn.

Doporučení pro tazatele

  • V diskusi je možné vyhledávat. Zkuste s pomocí této funkce najít odpověď na svůj dotaz dříve, než ho položíte.
  • Je ve vašem zájmu vybrat odpovídající tématické fórum pro zadání svého příspěvku. Nesprávně umístěné příspěvky mohou být přesunuty.
  • Pokuste se pro svůj dotaz vybrat krátký a zároveň co nejvýstižnější titulek. Nicneříkající obecné titulky typu "POMOZTE!" nebo "Dotaz" těžko přilákají něčí pozornost.
  • Kladete-li dotaz v titulku, raději jej ještě jednou zopakujte v těle zprávy.
  • Dotaz pokládejte co nejpřesněji, uveďte co nejvíce podrobností.
  • Zadávejte každý dotaz pouze jednou.

Doporučení pro odpovídající

  • Pište jenom tehdy, pokud máte co říci. Tato diskuse není chat ani zábavní server.
  • Jestliže odpovídáte odkazem, uveďte prosím několika slovy, kam míří.
  • Odpovídejte jenom na to, na co se tazatel ptal. Držte se tématu a vyhněte se osobním narážkám a útokům.

Děkujeme za respektování těchto pravidel a jsme rádi, že jste se rozhodli využívat náš web a jeho aplikace.

Youradionews.cz

Web Zet.cz se mění na Youradio News.

Postupně rozšiřujeme naše zaměření a obsah zpravodajství a přidáváme další funkce. Informace o vysílání rádia ZET najdete na www.radiozet.cz.